Föddhora

Premiär: 7 november 2019
Regi & Manus: Martina Montelius
Med: Lo Kauppi

Teater Brunnsgatan Fyra har alltid varit skådespelarnas scen. Allan Edwall spelade Dostojevskij, Johannes Brost spelade Allan Edwalls roman “Limpan“ i dramatisering av Martina Montelius – och nu har Montelius skrivit en ny monolog: “Föddhora“, med Lo Kauppi i rollen.

Terese har just lämnat prostitution och morfin bakom sig. Sedan Arbetsförmedlingen misslyckats med att hitta ett jobb åt henne har hon själv lyckats få timanställning som matbud på cykel, med 39 kronor i timlön. Nu är hon på väg för att leverera en tandoorigryta – men var i helvete ligger Kampementsgatan? Terese drar in omvärlden på Östermalm i sina konflikter med telefonens GPS, med samhällskontraktet, torskarna och det förflutna, samtidigt som hon letar efter bitarna av sin styckmördade bästa vän Marisol.

Den 7 november har vi urpremiär på detta gastkramande, roliga och förtvivlade ödesdrama i en akt – en saga om sanningen och en ny infallsvinkel på det som vanligtvis behandlas som socialporr. I “Föddhora“ är horan en riktig människa, på scenen och i livet.

I rollen som Tessan : Lo Kauppi
Text & Regi : Martina Montelius
Scenrum: Figge Norling
Ljus, Ljud och Musik : Robin Auoja
Mask: Cais-Marie Björnlod
Kostym & Producent : Camilla Carlström
Föreställningstekniker : Tuva Danhard, Christoffer Andersson
Publikvärdar: Emelie Söderström, Alicia Borggren
Cykelkonstruktion: Micki Kauppi, Janne Andersson
Filmklipp: Lorens Kauppi
Foto affisch: Matilda Rahm
Föreställningsfoto: Niklas Hellgren
Föreläsare: Merly Åsbogård
Vem är torsken?

Torsken är i allmänhetens medvetande ansiktslös, anonym.
Varför finns det så få ord för honom?
Vem är han egentligen?

Låt oss försöka tillsammans att identifiera honom, med prostitutionsöverlevare Merly Åsbogård och socionom Johan Christiansson som ciceroner . De berättar om torskar dom mött i samband med pjäsen Föddhora.

BILJETTER