UTAN PERSONLIGT ANSVAR

Premiär: 10 april 2018
Av: Lena Andersson
Dramatisering: 
Martina Montelius
Med: Anna-Lena Efverman och Leif Andrée
Speltid: ca 2 timmar, inklusive paus

Den 10 april har vi premiär på Martina Montelius splitternya dramatisering av Lena Anderssons ständigt lästa och diskuterade roman “Utan personligt ansvar”. En djupt tragisk, smärtsamt rolig och oändligt mångbottnad resa genom en lång och omöjlig kärlekshistoria. Här finns förnuft och känsla, akut desperation och evigt hopp, skyhög lycka och bråddjup förtvivlan. Med kirurgisk precision legerar Martina Montelius sitt eget språk med Lena Anderssons.

I samarbete med Kulturhuset Stadsteatern

SAMTIDSTERAPI

Premiär: 28 februari 2017
Med: Martina Montelius, Figge Norling samt många och kända gäster
Speltid: 2 timmar, inklusive paus

Efter förra årets succékväll med Trumpterapi lanserar vi nu en rad kvällar med en helt ny form av andlig förplägnad på Brunnsgatan. Sista onsdagen varje månad, från och med den 28 februari, blir det SAMTIDSTERAPI hos oss i källaren. Inbjudna artister, författare, skådespelare – och kanske människor med yrken alldeles kant i kant med de traditionellt konstnärliga – bearbetar under en kväll, var och en på sitt sätt, aktuella händelser. Hur ska det gå? Vad ska det bli? Det beror på vilka som är med. Intensiv gästlisteslöjd pågår i detta nu. Ni kommer inte att bli snopna, det vågar vi ta gift på.

På scen den 28 mars:
MARTINA MONTELIUS
FIGGE NORLING
BOB HANSSON
BOWSKI ISLAND
JONAS LEKSELL
KALLE WESTERDAHL
STEPH MOLIN
CHARLOTTE QVANDT + DANIEL MÅRS
samt några till

OROA DIG INTE, DET ORDNAR SIG ALDRIG

Premiär: 1 juni 2018
Med: Malin Appeltofft
Speltid: En timme, utan paus

Malin Appeltofft är komikern som är lärare men som har stått på scener som skådespelerska och sångerska. Hon gör podcasten Äktenskapet tillsammans med sin man Tobias Aspelin och driver standupklubbar i Hägersten. Som komiker har hon uppträtt på stora och små scener runtom i Sverige och med humorduon Motherfuckers även i New York.

Oroa dig inte, det ordnar sig aldrig är en standupföreställning med komikern Malin Appeltofft och med sig har hon vännen och kollegan Titti Sjöblom på bas. Det kommer att bli en musikalisk, svängig och rolig standupföreställning om oro. Om allt från det lilla till det stora vi människor går och oroar oss för i onödan och det som vi kanske borde ha oroat oss för istället?

Namnet på föreställningen kommer från en griffeltavla i köket hos en kompis som Malin umgicks med som barn.
Citatet har följt Malin genom livet, men det är först nu, ett halvt liv och tre barn senare, som hon börjar inse vad citatet verkligen betyder.

GRAB THEM BY THE BALLS

Premiär: 16 augusti 2018
Med: Yvonne Skattberg
Speltid: En timme, utan paus

Nu kommer Grab them by the balls tillbaka!
Vi kvinnor får ofta höra att vi inte har tillräcklig med kompetens. Det är därför vi inte har makt, sitter i styrelserummen eller blir presidenter. Vi ser förvånat på över vilka galna män som tar över världen just nu och undrar stilla: Var är kompetensen då?
Vi följde en valdebatt i USA som taget ur ett gräl från Paradise Hotel därefter kom  #metoo.
I år är det valår i Sverige. Hur kommer den se ut?
Se humorshowen av och med komikern Yvonne Skattberg!

Regi: Sanna Ekman
Illustration: Anders Parsmo
Urpremiär: 8 februari 2017 på Teater Brunnsgatan Fyra
Spelas endast två föreställningar 19 och 26 augusti

“Föreställningen är en sorts traumabearbetning hos en mycket humoristisk psykolog” – Åsa Mattsson, journalist, feminist, författare

“Yvonne genomförde en hel timma helt ensam på scenen och med ingen som helst rekvisita till hjälp. Med ett otroligt kroppsspråk, väl formulerade meningar och ett ansikte som kunde uttrycka de mest skilda känslor, fick hon publiken helt med på noterna antingen det gällde förhållande landsbygd – stad eller förhållanden man-kvinna.” – Magazin24